Owner Post Them Follow Dash



NurulFatin's
NurulFatin's

Owner


Hello and welcome to my blog
Studying BITZ (Computer Security) at UTeM
Unofficially 20
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back.
♥LIFE IS A STORY. MAKES YOURS THE BEST SELLER♥
[ENTER YOUR LINK HERE :)] >


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini





:: First Post ::

assalamualaikum...
first post, for 2014...

aicehh, poyo jee
mintak pelempang sikitt

tahun baru, blog pun baru lerr
azam baru...?
no need lahh...

for me, azam tu tak semestinya kena buat sepanjang tahun...
orang kata, bila ada nawaitu,baru lahh kita berusaha nak buat
bukan just kat mulut je pot pet pot pet nak buat itu buat ini
tapi, tengok tiap tahun same jee azam dia

memang lah, kalau kita pandang pada sudut positif dia, mungkin azam dia tu belum tercapai
that's why tiap tahun sama jee...
tapi bagi yang langsung tak berusaha tu....?
ha...? macamane? sape nak jawab....?

kita ni kan hidup senang ke sebenarnya...
tak lain tak bukan, mesti nak mendapat kebahagiaan dunia and akhirat, right...?
so why not kita tambah amalan kita, *kalau macam aku ni bergelumang dengan dosa*
tambah tambah tambah, sampai kita ready nak mati...

mati...?
okay wait. sapa je yang nak mati?
anf mesti semua orang takut nak mati, kan..?
TAPI, nak taknak...
mati itu PASTI kawan kawan...

bila dah sampai ajal kita tu,
kita pun tak boleh dah nak kautim dengan malaikat Izrail tu...
"Izrail, jangan ambik nyawa aku sekarang... Bagi aku solat taubat dulu"ingat ada...?
no compromise !
tang tu jugak dia cabut nyawa kita..
kalau boleh macam tu, semua orang masuk syurga kot...

so....
kawan kawan, meh lahkita saling mengingati...
kita kat bumi Allah ni sementara saja...
yang kekal. yang abadi kat akhirat tu haa...
syurga atau neraka tu PILIHAN, bukan TAKDIR...

wassalam...

lots of love,
Fatin Bunadir.