Owner Post Them Follow DashNurulFatin's
NurulFatin's

Owner


Hello and welcome to my blog
Studying BITZ (Computer Security) at UTeM
Unofficially 20
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back.
♥LIFE IS A STORY. MAKES YOURS THE BEST SELLER♥
[ENTER YOUR LINK HERE :)] >


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini

Tip Kukuhkan Ikatan Persahabatn~ASSALAMUALAIKUM , SALAM 1 BLOGGER~


HORMAT
Pupuk rasa hormat terhadap perkara-perkara peribadi , sesuatu perkara mahupun material kepunyaan sahabat dan keselamatan peribadinya .

UNDANG-UNDANG
Kamu dan sahabat sama-sama membina undand-undang atau peraturan ! jadi , masing-masing memiliki nhak yang harus dihormati .

BERTOLAK ANSUR
Pada masa-masa tertentu , ada di antara kamu yang perlu mengalah .


KONFLIK
Bila-bila masa boleh berlaku kerana msetiap individu dilahirkan berbeza-beza , jadi bersedialah menghadapinya dengan berfikiran rasional .

JOM JADI OUTSTADING FRIEND
Lawan yang baik boleh dijadikan sebagai penghubung kepada sebuah kehidupan . sahabat boleh diibaratkan sebagai tali kepada masa silam , jalan kepada masa hadapan dan kunci kepada kesejhateraan kehidupan . begitulah pengaruh besar yang diberikan oleh sebuah ikatan persahabatan . persahabatan adalah satu perkara yang paling hebat yang dianugerahkan oleh Tuhan dalam kehidupan ini . walaubagaimanapun , persahabatan tidak terjalin dengan mudah tanpa sebarang usaha . untuk membina sebuah perhubungan persahabatan yang solid , kamu perlu menajamkan lagi skill perhubungan kamu dari semasa ke semasa .
OPEN UP
Dengan membuka minda , kamu seolah-olah member peluang kepada individu di sekeliling kamu untuk lebih mengenalimu . secara tidak langsung juga , kamu menjadikan diri mereka lebih berharga kerana rakan-rakan di sekeliling kamu merasakan bahawa kamu sangat mempercayai mereka .kamu berhak untuk merasa tidak selesa atau bimbang dengan penilaian orang lain terhadap diri kamu . tetapi jika kamu bersifat terlalu tertutup , ia akana menyukarkan lagi diri kamu untuk menda[ptkan sahabat sejati .

KATAKAN TIDAK PADA GOSIP !
Siapa yang suka dirinya menjadi bahan cerita kepada orang lain ? lebih-labih lagi si penyebar gossip itu datangya dari lingkungan rakan-rakannya senidiri ! kepercayaan adalah asas kepada keberhasilan kepada sesebuah perhubungan . jika kamu ada sesuatu perkara yang kamu rasa tidak selesa dengan si rakan atau sahabat kammu itu , luahkan sahaja padanya . jangan sesekali bercakap dbelakangnya .

PENYOKONG NO.1
Kebanyakan individu tidak mampu mengeluarkan potensi minimum dirinya . penyebab kepada actor ini kerana tiada individu yang emberi sokongan 100% kepada dirinya sehinggakan membolehkan dirinya menjadi lebih berkeyakinan . sahabat yang luar biasa boleh menjadikan pasangannya melakukan perkara yang terbesar , di mana sahabatnye sendiri merasakan seolah-olah  diri seperti tidak mampu diawalnya . jadi , teruslah beri sokongan kepada sahabat sehingga dia Berjaya merealisasikan cita-citanya . kaedah untuk memvuat diri kamu outstanding bermula dengan menjadikan orang lain sebagai ‘nombor satu’ dalam hidup kamu terlebih dahulu !  jika kamu membuatkan orang lain merasa dirinya penting , ini bermakna kamu Berjaya menwawan hati mereka serta perhatian mereka terhadap diri kamu . Good Luck !!!psst:// taken from REMAJA DIS 2010


~wassalam ...~

Labels: , , , ,