Owner Post Them Follow Dash



NurulFatin's
NurulFatin's

Owner


Hello and welcome to my blog
Studying BITZ (Computer Security) at UTeM
Unofficially 20
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back.
♥LIFE IS A STORY. MAKES YOURS THE BEST SELLER♥
[ENTER YOUR LINK HERE :)] >


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini





TEORI KINETIK JIRIM




~ASSALAMUALAIKUM, SALAM 1 BLOGGER~

Hari ni, dengan berbesar hatinye aku nak berkongsi sedikit ilmu dengan korang …



TEORI KINETIK JIRIM

SUSUNAN

TENAGA

PERGERAKAN

-Pepejal mempunyai isipadu dan bentu yang tetap .

-Pepejal tidak dapat dimampatkan .

-Zarah-zarah tersusun dengan sangat rapat dan teratur .

-Daya tarikan di antara zarah adalah kuat .

-Zarah-zarah hanya dapat berputar pada kedudukan yang tetap .

-Cecair mempunyai isipadu yang tetap, tidak mempunyai bentuk yang tetap tetapi mengikut bentuk bekas .

-Sukar dimampatkan .

-Zarah-zarah tersusun dengan padat tetapi tidak teratur .

-Daya tarikan di antara zarah adalah kuat tetapi lebih lemah berbanding dengan pepejal .

-Zarah-zarah dapat bergertar, berputar, dan bergerak ke seluruh cecair . Zarah-zarah berlanggar antara satu sama lain .

-Gas tidak mempunyai bentuk dan isipadu yang tetap .

-Gas mudah dimampatkan .

-Zarah-zarah berjauhan antara satu sama lain da bergerak secara rawak .

-Daya tarikan di antara zarah adalah lemah .

-Zarah-zarah dapat bergetar, berputar dan bergerak secara bebas . Kadar perlanggaran antara zarah adalah lebi tinggi drpd kadar kadar perlanggaran cecair .

macam takberape betul, je ??


Actually, bende tu untuk di printout kan and tampal kat papan kenyataan jat belakang kelas …

Huhhh~ tak pasal2 aku menjadi mangse keadaan . mengape ?? sebab aku dipilih menjadi ketua untuk subjek kimia … OMK ! ini semua kerja si syahnaz la nih . tak pun hariz . tak pun alap . padahal, zarith ada tu … kanke lebeh elok amek zarith … zarith kan lagi pandai daripada aku …

Psst:// pasrah je la …

~wassalam…~

Labels: , ,