Owner Post Them Follow Dash



NurulFatin's
NurulFatin's

Owner


Hello and welcome to my blog
Studying BITZ (Computer Security) at UTeM
Unofficially 20
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back.
♥LIFE IS A STORY. MAKES YOURS THE BEST SELLER♥
[ENTER YOUR LINK HERE :)] >


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini





10 CARA ROMANTIK MEMOHON MAAF

~ASSALAMUALAIKUM, SALAM 1 BLOGGER~


apa khabar readers??


hari ni, aku nak share sikit tips pasal bab pujok memujok nih (PUJUK-MEMUJUK-patut BM dapat B)


mesti ada antara korang kat luar sana kekadang tersilap cakap kat BF/GF ke, kat member ke, ataupun parents. atau sesiapa saja. sampaikan depa merajuk. (ish, buruk beno muke tu kalau merajuk)


suitable untuk kanak-kanak hingga ke warga emas tahap emas betul2 emas. hahax


oke2, so, dengan berbesar hatinye aku nak menolong kome ni... nak ikut ye ikut, kalau taknak ikut ye sudahhh...


10 CARA ROMANTIK MEMOHON MAAF :-



  1. hulurkan sejambak bunga ke rumah atau ke pejabatnya. jangan lupa selitkan kad ucapan yang ditulis dengan kata-kata indah untuk memujuknya. lebih romantik kalau bunga pilihan korang adalah bunga kegemarannya.
  2. coklat boleh membawa ketenangan ketika berduka. jadi, hadiahkan kepadanya sebagai tanda kamu memohon maaf.
  3. tulis sebuah kad ucapan yang memuatkan 10 ALASAN mengapa si dia perlu memaafkan kamu. pasti si dia berbahagia ketika membaca kad ucapan yang ringkas tetapi menyentuh hati.
  4. bagi korang yang jiwang atau meminati muzik, apa kata kamu tujukan sebuah lagu kepadanya melalui radio kegemaran korang dengan ucapan memohon maaf. tambah romantik / real kalau korang sendiri yang nyanyikan lagu tersebut. si dia pasti terharu dan menghargai kesungguhan kamu memohon maaf.
  5. jika berkesempatan tunjukkan bakat memasak kamu. sediakan menu kegemarannya dan layanlah si dia sebaik mungkin. dengan layanan yang baik serta hidangan yang lazat, si dia pasti dapat melupakan rajuknya.
  6. bagi yang berkemampuan, bawalah pasangan kamu ke pusat percutian di mana-mana. dengan suasana yang nyaman, si dia pasti lebih mudah mendengar penjelasan yang mahu kamu berikan.
  7. imbas kembali kenangan-kenangan manis kamu dengan si dia. dengan kenangan manis tersebut, mohonlah secara ikhlas dan nyatakan kesalahan kamu di atas segala yang terjadi.
  8. hantarkan sekeping kad memohon maaf dan sekuntum bunga ke kediamannya. si dia pasti terharu melihat kesungguhan kamu yang sanggup bangun awal pagi-pagi semata-mata mahu memohon maaf.
  9. gunakan kata-kata indah yang paling romantik untuk memhon maaf. paling penting adir dengan wajah yang ikhlas serta senyuman yang jujur. harus diingat wajah mereka yang terpaksa sangat mudah kelihatan dalam situasi ini.
  10. cara terakhir, hantarkan SMS atau e-mel yang mampu membuatkan mereka ketawa. dalam masa yang sama, turut selitkan kata-kata maaf agar si dia dapat memaafkan kamu. mood yang baik serta suasana yang ceria mampu mengembalikan rasa percaya si dia terhadap kamu. tapi ingat, jangan ulangi perbuatan itu buat kali kedua.

*gudluck!
adaption from Majalah REMAJA 1 Mei 2011

~wassalam...~

Labels: , , ,