Owner Post Them Follow Dash



NurulFatin's
NurulFatin's

Owner


Hello and welcome to my blog
Studying BITZ (Computer Security) at UTeM
Unofficially 20
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back.
♥LIFE IS A STORY. MAKES YOURS THE BEST SELLER♥
[ENTER YOUR LINK HERE :)] >


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini





KEK COKLAT

~ASSALAMUALAIKUM~


ha, entry kali ni lain sikit. hari ni, aku nak turunkan ilmu kat korang2 yang MINAT + OBSES dengan kek macam... saya... hehe... ape kelainannya?? ape lagi, share recipe, la... almaklumlah, raye pun nak dekat. kalau taktau nak buat kuih ape, kek coklat ni sesuai amatlah untuk dibuat hidangan hari raya... specialnya pasal recipe ni, tak perlu modal yang banyak. buka je peti sejuk, sume ada. tol, x?? cetengok cetengok...


BAHAN-BAHAN:
BAHAN A:
3 cawan tepung gandum
2 cawan serbuk koko
1 sudu bikarbonat

4 biji telur
2 cawan gula
1/2 tin susu pekat
1 cawan air
1 cawan minyak

CARA-CARA:
1) gaulkan bahan A. tapi, ayak dulu lah, ea.
2) pukul telur sampai kembang then masukan gula.
3) masukan bahan A tadi dalam telur+gula yang dah dipukul gaul sampai sebati.
4) masukan susu, air, minyak and gaul sebati.
5) kukus selama 1 jam 1/2.
6) READY TO SERVE!

kalau nak letak topping atau ganache kat atasnye pun buuuleh jugak... tak salah...
ha, simple je kan recipe tu. just nak tunggu masak je lama.


selamat mencuba!^^


~wassalam...~

Labels: