Owner Post Them Follow Dash



NurulFatin's
NurulFatin's

Owner


Hello and welcome to my blog
Studying BITZ (Computer Security) at UTeM
Unofficially 20
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back.
♥LIFE IS A STORY. MAKES YOURS THE BEST SELLER♥
[ENTER YOUR LINK HERE :)] >


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Best viewed in Mozilla and Google Chrome
Adalah haram untuk buka page source dan curi code di sini





SAHABAT...

satu hari, 2 orang sahabat baik iaitu si A dan si B berjalan-jalan di taman tempat mereka berdua sering bermain sewaktu kecil dahulu...

A : kau sayang aku, tak??

B : sayang, la... apasal kau tanye aku macam tuh?? macam orang nak mati pulak... hahaha

A : kalau aku mati betul lepas ni macam mane?

( ketawa si B terhenti serta-merta)

B : kau ni... lek lu... aku gurau je tadi... err... kau marah, ke??

A : selalunye, kalau orang yang nak mati ni macam dah tau-tau tau ajal dorang dah sampai...

B : so, kau nak cakap kat aku yang kau rase ajal kau dah sampai??

( si A mengangguk-angguk )

B : ah! merapek la kau nih! weyh... kalau kau mati, sape lagi yang nak kawan dengan aku... aku ni dah la sebatang kara... takde family... kau sorang je lah family aku dunia akhirat... kalau kau nak mati pun, tunggulah aku mati dulu...

A : (si A tersenyum...) kalau aku takde, ALLAH kan ada...

B : aku series lah, weyh! (si B menumbuk belakang si A)

( tiba-tiba, sebiji bola datang kearah mereka seterusnya ke jalan raya)

BUDAK : alamak... guys! bola kat jalan, la... takpe ah! aku gi amek dulu!

A : takpe, dik. biar abang ambikkan. bahaya tu. jalan raya tu. banyak kenderaan.

BUDAK : em, k ah. cepat sikit eh, bang.

( si A terus mengambil bola yang berada di tengah-tengah jalan raya yang sibuk itu. sewaktu si A hendak berpatah balik kearah B dan BUDAK, tiba-tiba...)

poooonnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!! bummmmmmmmmmmm!!!!!!!!

B : A!!!!!!!!!

BUDAK : abang!!!!!

( si A terbaring di atas jalan raya. hidungnya berdarah, kepalanya luka teruk... sungguh menyayat hati... si A berpesan kepada si B)

A : kau jaga diri kau baik-baik... a-a-aku sayang.... kan kau.... k-k-kau lah k-kawan aku... d-d-dunia akhirat... j-j-jangan lupakan... aku... k-k-kau ingat lagi tak...impian k-k-kita dulu... k-k-kita nak buka p-p-pusat jagaan a-a-anak yatim... yang senasib dengan kita... kau teruskan rancangan kita... tanpa aku... a-a-aku yakin... kau boleh...

( si A terkulai layu... akhirnya... si A pergi meninggalkan dunia buat selama-lamanya.. si B menangis teresak-esak... tidak menyangka di abahawa apa yang diperkatakan si A tadi benar sama sekali...)

hargailah apa yang kita ada...

hargailah sahabat kita...

selagi mereka ada...

di hadapan mata kita...

~wassalam...~